ISOLATIE 

VOORKOM WARMTEVERLIES

Goede isolatie scheelt energieverlies en vermindert het risico op vochtneerslag in het kozijn. Kozijnen en deuren verschillen in de mate waarin ze warmte tegenhouden. Dit is te zien aan de U-waarde, een verhoudingsgetal voor warmtedoorgang. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

Een lage U-waarde zorgt voor goede isolatie: voor kozijnen maximaal 2,4 u en voor deuren maximaal 0,8 u. Dat is het geval bij kunststof en houten kozijnen, bij aluminium en stalen kozijnen met thermische onderbreking en bij isolerende deuren met een kunststof hardschuimkern.

Bij kozijnen met een thermische onderbreking zit er een laag isolatiemateriaal tussen de binnen- en buitenkant van het kozijn. Daardoor kan er minder warmte via het kozijn naar buiten ontsnappen. Vooral bij aluminium en staal is dat belangrijk, maar er zijn ook houten kozijnen te koop met thermische onderbreking. 

KOZIJNEN EN DEUREN

Aluminium en kunststof kozijnen en deuren van KOZiGN zijn standaard uitgevoerd met 3 dichtingen. Dichtingen zijn rubberen afscheidingen in het kozijn. De 3-voudige rondomlopende dichtingen bieden een perfecte bescherming tegen binnendringend vuil en regenwater.

Het grote voordeel is dat vocht nooit in aanraking komt met uw hang en sluitwerk en zo beschermd is tegen corrosie. Bovendien garandeert de 3-voudige dichting u een uitzonderlijke geluids- en warmte isolatie.

ONDERDORPELS 

De onderdorpels die wij toepassen i.c.m. onze kozijnen en deuren is samengesteld uit glasvezel versterkt kunststof (GVK). Het profiel bestaat hoofdzakelijk uit zuiver glas en heeft een gestructureerd oppervlak door een zwarte UV-bestendige coating met korund korrels. De neuten zijn van polyethyleen. Belangrijke voordelen zijn het zeer lage gewicht, de enorme sterkte, breukvastheid en de minimale uitzettingscoëfficiënt.

De standaard stone en DTS onderdorpels hebben in basis al een gunstige isolatiewaarde. Omdat de glasvezelversterkte onderdorpel holle kamers heeft, functioneert de aanwezige lucht als perfecte isolator. Daarnaast is er voor houten gevelelementen de geïsoleerde uitvoering waardoor de Ufr-waarde van de onderdorpel beter is dan HR++ glas !! Afhankelijk van de uitvoering varieert de Ufr-waarde tussen 0,89 en 1,85 W/m²K. Met deze waarden is de onderdorpel toepasbaar in Passiefhuis kozijnen en andere energiezuinige kozijnconcepten.

KENMERKEN

  • Perfecte isolatiewaarde door hardschuimkern.
  • Laag gewicht;
  • Makkelijk hanteerbaar.
  • Ziet er strak uit en is onderhoudsarm.
  • Toepasbaar bij kunststof / aluminium en hout
  • Voldoet aan onze algemene garantie voorwaarden. 

KOZiGN B.V.
AUREUSSTRAAT 12
4007 MH  TIEL

0344-845397
INFO@KOZiGN.NL
WWW.KOZiGN.NL

       

© 2019      |      ONTWERP: DESIGN & ZO      |      REALISATIE: WOERDEKOM WEBDESIGN

Chat openen
1
Hallo, welkom bij KOZiGN, waarmee kunnen wij u helpen?